Luchtmacht Mannenkoor concert

Molenweg 41  
3738DD  Maartensdijk
Tel: 0346-212409  
Ga naar de inhoud
Beschermheer:
Lt-Gen b.d. dr. D. Starink
Ereleden:
Lkol b.d. G. Commu
Elt b.d. G.A. Rietveld.
Jaarconcert Luchtmacht Mannenkoor

Traditioneel geeft het Luchtmacht Mannenkoor in de maand november haar Jaarconcert.
Dit jaar wordt medewerking verleend door het Nijkerks Stedelijk Fanfare CorpsDe uitvoerenden

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) werd op 1 september 1980 heropgericht. Vanaf deze datum vertegenwoordigt het koor - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Met veel enthousiasme en inzet vervult het deze taak. iernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten enoverige manifestaties.
In augustus en september van dit jaar heeft het koor met veel succes opgetreden in Duitsland, in respectievelijk Lückenwalde, Ohrdruf , Jessen, Bad Langensalza, en het “Jagdhornbläsermeisterschaft” in
Ahlsdorf.
Het koor repeteert iedere woensdag - behalve in de maanden juni en juli - van 12.00 tot 14.30 uur in Gebouw 107 op Vrijland, dat is gelegen op de voormalige Vliegbasis Deelen.
Het koor bestaat uit ca. 63 leden, volgens de statuten: (gewezen) mannelijke militairen,die bevoegd zijn het uniform van de Koninklijke Luchtmacht te dragen.
Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verhouding tussen de verschillende stemgroepen, t.w. 1e tenoren, 2e tenoren, baritons en bassen.
Op 17 november 2011 heeft Rienus Oude Kempers het dirigeerstokje overgenomen van Henk Heins.
Hij begon zijn muzikale loopbaan als zangertje in het Parochieel Jongenskoor te Overdinkel. Later ontdekte hij de blaasmuziek en ging hobo spelen in de plaatselijke harmonie. Hij heeft bij de Koninklijke Luchtmacht functies vervuld bij 322
Squadron en Vliegbasis Twenthe. Vanaf 1973 tot 2003 was hij hoboïst bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Studeerde in 1976 af voor Directie Harmonie en Fanfare en volgde een applicatiecursus koordirektie in Utrecht. Hij is werkzaam als dirigent van diversen koren en orkesten.
Al enige jaren begeleidt Marjan Fey het koor op piano en orgel. Zij studeerde piano aan het Hilversums Conservatorium bij Matthijs Verschoor en aan het Amsterdams Conservatorium bij Willem Brons. Voor stijl en improvisatie studeerde zij bij Klaas Bolt. Haar voorkeur gaat uit naar het begeleiden van koren in allerlei genres.
Samen met de hoboïst Han Kapaan vormt zij een vast duo dat regelmatig optreedt, zowel in binnen- als buitenland.


Het fanfare orkest van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps geeft dit jaar haar muzikale medewerking aan het jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor.
 
Het NSFC heeft een rijke historie, de vereniging is opgericht in 1894 en bestaat volgend jaar namelijk 125 jaar.
 
In de afgelopen jaren heeft het NSFC al eerder samenwerking in Nijkerk mogen ervaren met het koor. De eerste keer in 2013 tijdens het benefietconcert voor Hospice Nijkerk en de tweede keer tijdens het Bevrijdigingsconcert in 2016. Nu zijn zij voor het eerst te beluisteren op het jaarconcert van het LMK.
 
Zij zijn er dan ook trots op om de muzikale medewerking te verlenen.
 
Het orkest staat o.l.v. dirigent Cor Pronk.
 
Cor Pronk is dan ook de uitdaging met het orkest aangegaan om het orkest verder te stimuleren en te verbeteren. Regelmatig gaat het orkest dan ook naar festivals. Het orkest komt uit in de derde divisie van HaFaBra orkesten.
 
Tijdens dit concert zullen 2 werken van het festival worden gespeeld, Concordia en Oregon.
 
Het orkest is op diverse gelegenheden te zien en te horen. Voorbeelden zijn het voorjaarsconcert in april, dodenherdenking, bevrijdingsdag en kerstdiensten. Ook verlenen zij hun medewerking aan bijvoorbeeld een feestelijke opening van een gebouw o.i.d..
 
Het NSFC verzorgt eigen muziek opleidingen en de totale vereniging bestaat uit ongeveer 80 leden.
 
Sinds september 2015 is Cor Pronk de dirigent van het fanfare orkest. Cor Pronk werd geboren op 4 november 1950 en begon op 9-jarige leeftijd op de bugel te spelen in de plaatselijke fanfare ‘Eensgezindheid’ te Heiloo. Later speelde hij ook in de
 
Bergense Harmonie, het Noord Hollands Jeugdorkest (Symfonieorkest) en in een boerenkapel en Dance Band. In 1969 begon hij zijn studie aan het Utrechts Conservatorium Trompet, achtereenvolgens bij Ben Zaal, Klaas Kos en Wim van der Vliet. In 1972 volgde hij naast zijn trompetstudie ook HaFa-directie. Hij leidde jarenlang de Jeugdstudieweekenden van de KNFM in de provincie Utrecht.
Wanneer en waar?

Datum: vrijdag 16 november 2018
Aanvang: 20 uur  Zaal open 19u30
Plaats: De Brugkerk, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort

Toegangsbewijzen:   € 12,50 p.p.


Kaarten reserveren via de website kan tot en met woensdag 14 november 17:00 uur
Kaarten kunnen ook op 16 november vanaf 19u15 in de kerk worden gekocht

Websites:
Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps https://www.nsfc.nl/
© Copyright 2006 - 2018 Het Luchtmacht Mannenkoor                              Bijgewerkt: 25 september 2018
Terug naar de inhoud